Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Blue Bay

Pláž Blue Bay na ostrově Mauritius
Autor: brianfagan

"Nejprve byl stvořen Mauritius a až potom ráj. Ale ráj byla jen kopie Mauritia".

Tak popsal spisovatel Mark Twain ostrov ve své knize "Following the Equator" ("Podél rovníku").

Pokud chcete i vy poznat tento ráj, vypravte se na překrásná místa Blue Bay nebo Pointe d'Esny.

Leží jen několik minut jízdy autem od mezinárodního letiště Sir Seewoosagur Ramgoolam v oblasti Plaisance.

Na Pointe d'Esny najdete opravdu nádhernou bílou písečnou pláž u tyrkysově modrého Indického oceánu.

Asi 2 km je vzdálená zátoka Blue Bay s další překrásnou pláží, kde se dá v klidu strávit celý den opalováním a koupáním v moři.

Zátoka v jihovýchodní části ostrova vděčí svému názvu neuvěřitelně modré vodě v laguně.

Během týdne pláž nebývá přeplněná návštěvníky, protože kromě několika pouličních prodavačů tu nejsou žádná turistická zařízení. O víkendech sem obvykle vyrážejí místní rodiny s piknikovými koši.

Laguna je obklopena korálovým útesem a v roce 1997 byla vyhlášena mořským parkem a zvláštní ochrannou zónou.

Je to skvělé místo ke šnorchlování a k objevování krás podmořského světa. Voda je tu velmi klidná a nepotřebujete ani zvláštní předchozí zkušenosti s potápěním, abyste mohli bezpečně obdivovat zdejší barevné ryby a korály.

Přes 80 % všech mořských korálů v zátoce je stále živých a celkově se tu dá napočítat více než 70 různých druhů. Některé jsou více než osm set let staré(!) a nejsou ve větší hloubce než pět metrů.

Vybavení pro šnorchlování si tady můžete vypůjčit, pod hladinou je k vidění nesčetné množství barevných ryb, které připlouvají a odplouvají z korálů.

Kromě šnorchlování se tu můžete věnovat výletům a potápění na člunech s průhledným dnem. Pokud byste potřebovali potápěčský certifikát, po několika hodinách strávených s místními potápěči ho získáte.

Můžete pak i opustit chráněné vody korálových útesů a ponořit se k útesům na straně k Indickému oceánu, kde budete moci pozorovat i větší ryby, delfíny, kraby i hlavonožce rodu Cephalopoda, jako jsou třeba chobotnice a olihně.

Ale také milovníci kitování a windsurfingu si tady přijdou na své, vítr je tady pro tyto sporty příznivý.

Pokud budete kolem zátoky hledat ubytování, je tu široký výběr různých hotelů a penzionů, a to i v samé blízkosti letiště. Není tedy nutný žádný dlouhý přesun z letiště do míst s bezvadným šnorchlováním.

Na Pointe d'Esny a Blue Bay se tak vaše vysněná dovolená změní v realitu! A po dovolené dáte určitě za pravdu Marku Twainovi o ráji.

Místo

Pláž Blue Bay 20° 26' 38.3532" S, 57° 43' 0.012" E
Location