Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Golf, 2 .část

Pohled na pobřeží ostrova Mauritius
Autor: lublud

"The Link" je druhým ze dvou golfových hřišť v Constance Belle Mare Plage.

Také tady se jedná spíše o přírodní park s integrovaným golfovým hřištěm.

Zdejší krajina nabízí krásné výhledy na okolní hory a moře.

Kromě toho je "The Link" místem konání soutěže Mauritius Open, která se zde pořádá každý rok.

Místo je známé pro svůj skvěle udržovaný Rolling Fairway. Všeobecně jsou ale obě golfová hřiště velmi dobře udržovaná.

Na obou mohou hrát jak amatéři, tak profesionálové. "The Legend" je ale díky vodě a zčásti úzkým fairwayům o trochu náročnější.

Le Saint Geran

Přibližně 2490 metrů dlouhé hřiště je kombinací vody a písku, a je opravdu jedinečné díky bezpočtu rostlin mnoha a různým "bunkrům". V průběhu hry si můžete vychutnat překrásný výhled na nádhernou lagunu Balaclava.

Kromě toho je oblast v Saint-Geran Golf Clubu charakterizována různými vodními překážkami.

Beau Champ

18-jamkové hřiště The Anahita Golf Course se rozkládá na ploše 6741 metrů. Je umístěné uprostřed hor a lesů, na východním pobřeží ostrova. Je obklopené známou, tyrkysově modrou lagunou. Podle svého designéra patří jeho 18. jamka k nejpůsobivějším na světě.

Golfové hřiště Anahita navrhl světově proslulý golfista Ernie Els a podle jeho slov nabízí "velkolepé skalní útvary, vysoké ostrovní stromy a výhled na hory i na Indický oceán". Tím prý okouzlí každého účastníka.

Kromě úchvatných výhledů skýtá tohle golfové hřiště pět odpališť a splňuje nároky všech hráčských úrovní zdatnosti. Je tady i tréninková plocha s výměrou 300 m2.

Pojetí celého hřiště, široké fairwaye a malé "bunkry" nabízejí opravdu hodiny skvělé zábavy pro všechny golfisty, od začátečníků až po profesionály. V rámci neformálních průzkumů u golfistů na ostrově Mauritius je golfové hřiště Anahita tím vůbec nejoblíbenějším na celém ostrově.

Blue Bay

9-jamkové golfové hřiště Pitch and Putt v Shandrani Resort and Spa se rozprostírá podél pobřeží Blue Bay. První tee-off se nachází jen 100 metrů od krásné pláže. Hřiště je ideální zejména pro krátkou hru.

Bel Ombre

Středem golfového areálu Le Golf du Château je 18-jamkové hřiště s velmi širokými fairway. Kromě toho zde mají začátečníci možnost získat své první golfové zkušenosti i na 9 jamkách.

Celý areál Le Golf du Château je obklopen poli cukrové třtiny a exotickými rostlinami. V okolí hřiště uvidíte řeky Citronniers a St. Martin River, stejně jako nedaleké pláže a sopky.

Le Morne

Hřiště v areálu hotelu Le Paradis na poloostrově Le Morne je dlouhé necelých 6 kilometrů. Je umístěné mezi jezery a horami na jihozápadě ostrova Mauritius, a nabízí krásný výhled na Indický oceán.

Balaclava/Turtle Bay a Triolet

Na severozápadním pobřeží ostrova Mauritius najdete dvě 9-jamková golfová hřiště - u hotelu Maritim v letovisku Balaclava a u hotelu Trou aux Biches v Trioletu.

Vacoas

Golfové hřiště The Gymkhana Golf Club najdete v centru ostrova, ve Vacoas. Je to nejstarší 18-ti jamkové hřiště na ostrově a dokonce čtvrté nejstarší na světě. Bylo vybudované v roce 1844.

Je to jediné golfové hřiště, které není umístěné na pobřeží. Vzhledem k bohaté zeleni rostlin a stromů si ani nevšimnete, že jste vlastně ve středu městečka.

Ostrov Mauritius s pláží Bel Ombre
Autor: JULIAN MASON

Místo

The Anahita Golf Course, Beau Champ 20° 16' 58.8144" S, 57° 47' 12.444" E
Location