Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Grand Baie

Mauritius se zátokou Grand Baie
Autor: electroduende

Obec Grand Baie je jednou z nejoblíbenějších turistických oblastí, kterou najdete na severu ostrova Mauritius. Žije v ní 11 tisíc obyvatel a nachází se na severu stejnojmenného zálivu v okrese Rivière du Rempart.

Je nesporně nákupním centrem a nejoblíbenějším místem těch nejrůznějších párty na celém ostrově Mauritius. Přestože noční život na celém ostrově není nijak výrazný, právě toto letovisko je proslavenou výjimkou. Působí tu jazzové kluby, diskotéky a bary, které jsou hojně vyhledávané nejen turisty.

Během dne lákají butiky a obchody podél pobřežní silnice na procházku. Je zde dokonce i rozsáhlé nákupní centrum, u křižovatky se semafory. Působí tady různé značkové obchody a narazíte zde na speciální obchody pro surfaře (RipCurl, Billabong, Quiksilver), ale také na butiky jiných známých značek (Camper, Hemisphere, Sud, Lacoste).

Potraviny i všechno ostatní dostanete v místním obchodě Super-U. K tomuto francouzskému supermarketu se snadno dostanete ze severu, kdy musíte odbočit na semaforech vlevo a jet ještě kousek po silnici.

Na levé straně se pak nachází nákupní komplex. Na velikém pozemku tady prodávají fast-foodové řetězce různé občerstvení, třeba smažené kuře Kentucky Fried Chicken. V posledních letech bylo ve městě vybudováno hodně nákupních pasáží,které nabízejí především textilní výrobky.

Samozřejmě tady objevíte i krásné zátoky, které dělají z Grand Baie tak atraktivní místo. Před návštěvníky se zde otevírají i opravdu velmi široké příležitosti ke sportování a různým aktivitám.

Dá se tu skvěle potápět, šnorchlovat, je možno podnikat zajímavé výlety lodí na nedaleké ostrovy nebo podmořské procházky, při kterých můžete obdivovat korály za pomoci malých ponorek, vypravíte se na rybolov na otevřené moře, můžete holdovat jachtingu, atd. Hotely často nabízejí svým hostům celou řadu vodních sportů, kterých se mohou účastnit též hosté z jiných hotelů.

Grand Baie se v průběhu doby vyvinulo v opravdové turistické centrum ostrova, ovšem pořád si zachovává své kouzlo. Z oblíbenosti letoviska také těží známá sousední místa, jako například Mont Choisy nebo Péreybére.

Obec má malý přístav, ze kterého vyplouvají především katamarány na okolní malé ostrovy. Hned vedle něj je jediná veřejná pláž v zátoce, navíc tu existují ještě tři veřejné parky, Domaine Les Pailles, Casela Bird Park a Domaine du Chasseur.

Místo

Pláž Grand Baie 20° 0' 50.6916" S, 57° 34' 4.0764" E
Location