Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Mauritius a sporty, 1. část

Mauritius - jedno z golfových hřišť
Autor: TimoOK

Horská turistika

Ostrov Mauritius má vybudovánu řadu pěších tras po horách. Moka poblíž hlavního města Port Louis, v národním parku Black River v jihozápadní části ostrova, na jihovýchodní straně u Domaine des Grands Bois anebo v přírodní rezervaci Le Val.

Pokud se nechcete vydat na ty nejobtížnější trasy, stačí vám k těmto túrám pevná obuv, krosna, klobouk a pláštěnka v případě špatného počasí. Nejlepší je objednat si taxi již v časných ranních hodinách a požádat řidiče, aby vás opět vyzvedl na konci turistické trasy v předem stanoveném čase, popřípadě na stejném místě.

Je také dobré se informovat na recepci hotelu, zda by třeba nebyl k dispozici vhodný vůdce nebo místní průvodce.

Cyklistika

Na celém ostrově Mauritius je vidět mnoho cyklistů, a to zejména vyslovených "závodníků". Místní obyvatelé jezdí na kolech proto, aby si udrželi fyzickou kondici. Protože jsou zdejší silnice také plné zatáček a jsou docela kopcovité, máte přímo jedinečnou příležitost poznávat na kole krásy ostrova ve všech jeho obměnách a rozmanitostech.

Měli byste ale dávat v každém okamžiku bedlivý pozor na často rychlou a neopatrnou jízdu místních automobilů a autobusů. Dále od hlavních pobřežních silnic tohle nebezpečí již tak moc nehrozí. Mnoho hotelů také nabízí za poplatek poměrně dobrá horská kola, závodní kola si lze zapůjčit jen někde.

Golf

Dříve měli milovníci golfu na Mauritiu k dispozici jen tři golfová hřiště s devíti jamkami, ale od oněch dob již naštěstí uplynulo dost času. V současnosti je zde vybudováno 12 plně funkčních golfových hřišť (tři 18-ti jamková a devět 9-ti jamkových).

Výstavbu dalších 6 sportovních areálů před nedávnem schválila vláda. Golfová hřiště jsou ve většině případů vázána na luxusní hotely a některá jsou opravdu velmi krásná.

Rybaření

Z ostrova Mauritius se můžete vypravit na dobrodružství spojené s rybolovem na volném moři, který se tu provozuje celoročně. Nejlepší čas k tomuto druhu sportu je ovšem od listopadu do dubna.

Kromě černých a modrých marlinů a plachetníků či ryb wahoo tady můžete lovit i tuňáky žlutoploutvé a bonitos nebo žraloky.
Čluny, na nichž se můžete těchto lovů ryb na volném moři účastnit, bývají velmi dobře vybavené, mají rádiové spojení s ostrovem a k dispozici prvotřídní rybářské náčiní. Na pruty lze lovit ryby o váze 130, 80, 50 a 30 liber.

Mauritius - rybaření
Autor: jennifrog

Místo

Golfové hřiště Gymkhana's, Mauritius 20° 17' 19.1868" S, 57° 30' 1.1412" E
Location