Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Mauritius a sporty, 3. část

Mauritius a potopený lodní vrak Silver Star

Obzvláště oblíbené je západní pobřeží ostrova Mauritius. Právě tady žijí nesmírná množství různých druhů ryb, takže potápění je odměněno opravdu nezapomenutelnými zážitky. U mnoha velkých hotelů působí školy potápění, vycházek po mořském dně a potápěčské kurzy pro začátečníky nebo pokročilé. Instruktoři jsou samozřejmě odborně proškoleni a vlastní aktuální mezinárodní potápěčskou licenci, jako je PADI, NAUI, CMAS a BSAC.

Kurzy jsou organizovány po celém ostrově a tamní personál se v některých případech dohovoří i jinými jazyky, než je angličtina.
Většina potápěčských škol se nalézá ve velkých hotelech.

Tipy na skvělá místa k potápění:

* Vraky lodí "Silver Star", "Stella Maru" a "Hassan Mia"
* Potápění v jeskyni u ostrůvku Gunners Quoin
* Potápění za žraloky v "Shark Pit" (ve Žraločí jámě)
* Potápění v korálových útesech u "Gorgoni"

Tenis

Ve většině hotelů si můžete samozřejmě zahrát tenis. Je ale dobré vzít si s sebou vlastní tenisové rakety a míčky, protože zdejší sportovní potřeby obvykle nepatří k těm nejlepším, a také s vlastním půjčováním se mohou vyskytnout problémy.

Kdo chce hrát často, měl by se informovat, zda je večer funkční osvětlení kurtů a kolik stojí. Vzhledem k tomu, že tma se večer snese v tropech velice rychle, a že během dne je strašlivé vedro, je určitě rozumné hrát tak náročný sport jako je tenis, právě ve večerních hodinách.

Další vodní sporty

Mauritius je opravdovým rájem pro vyznavače vodních sportů. Vzhledem k rozsáhlým korálovým útesům, které doslova obklopují celý ostrov, se tu můžete věnovat koupání jak v klidných a mělkých lagunách, tak i na volnějším moři.

Většina hotelů na Mauritiu nabízí v závislosti na své poloze i různé vodní sporty. Náklady na používání sportovních zařízení, stejně jako kurzy pro začátečníky, jsou obvykle zahrnuty již v ceně za ubytování. Určitě stojí za vaši pozornost sledování různých oznámení v hotelech, kde se můžete o nejrůznějších lákavých aktivitách dozvědět tak říkajíc z první ruky.

Téměř v každém hotelu si můžete zapůjčit vybavení pro windsurfing, surfování anebo vodní lyžování. Jihozápad ostrova je tím nejlepším místem pro surfaře bez velkých zkušeností, protože tady vane slabší vítr a surfaři tady najdou i klidnější vody uvnitř útesu.

Místo

Gunners Quoin, Mauritius 19° 56' 38.9724" S, 57° 37' 19.4844" E
Location