Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Pláže na jihu

Pláž Le Morne a stejnojmenný kopec

Le Morne je veřejný úsek plážé, který se nachází mezi dvěma luxusními hotely. Nabízí nádhernou polohu na úpatí velkého kopce Le Morne s výhledem na lagunu. Koupání je zde velmi příjemné. O kousek dál, hned za hotely, leží další malá pláž, která je oblíbeným místem setkávání pro kitesurfaře. Plavání se zde sice nedoporučuje, ale můžete tu zase pozorovat surfaře, jak surfují přes lagunu ve všech směrech. Pokud máte zájem si to také vyzkoušet, v místním klubu si můžete zaplatit kurz a zapůjčit vybavení.

Pláž Gris Gris se nachází na nejjižnějším místě ostrova Mauritius. Tato pláž určitě stojí za návštěvu už jen díky nádhernému výhledu mezi útesy. Žádná laguna, ale vysoké přílivové vlny, příboj a divoké moře. Gris Gris je oblíbeným vyhlídkovým bodem pro mnoho fotografů a kameramanů, ale nenabízí žádné služby kromě jednoho stánku s občerstvením.

Malá, ale velmi dobře známá a hojně navštěvovaná pláž Blue Bay v jihovýchodní části ostrova leží nedaleko od letiště. Hraničí se stejnojmenným mořským parkem Blue Bay. Najdete zde lavičky a stoly pro piknik, stejně jako několik fast foodů a restaurací, toalety a policejní stanici v blízkosti.
Je to jeden z nejzachovalejších a nejkrásnějších útesů kolem ostrova, kde jsou skvělé podmínky pro šnorchlování a výlety lodí se skleněným dnem.

Mahébourg je dlouhé pobřeží s velkou lagunou, kde se několikrát ročně konají slavné závody regat. Nedá se zde sice plavat, ale navštívit můžete dlouhou promenádu s výhledem na moře a nedaleké ostrovy, včetně ostrova l'Ilot privé Mouchoir Rouge anebo přírodní rezervaci l'île aux Aigrettes. Přes nábřeží se dostanete do městečka Mahebourg. V noci je místo osvětlené a nabízí také několik velmi dobrých restaurací s místními specialitami.

Nádherná pláž Riambel na jihu ostrova Mauritius je veřejnou pláží stejnojmenné obce. O víkendech nebo o svátcích se stává jedním z nejpopulárnějších výletních míst pro místní obyvatele. V jiných dnech je pláž spíše opuštěná, a vy tak můžete strávit krásný den v klidu, pouze se zvuky moře. Pro návštěvníky jsou k dispozici sociální zařízení, malé stánky s občerstvením a osvětlení pro večerní procházky.

Bohužel je tu moře trochu divoké a po celý rok je tu silný proud. Plavání je tedy vhodné zejména pro zkušené plavce. Pokud si ale i tak chcete moře užít, lehněte si na břehu do teplé vody a nechte se jen tak ohřívat slunečními paprsky. Pláž leží v zátoce a láká k dlouhým procházkám. Obzvláště působivé je to, že celé pobřeží je poseté zelenými vrcholky, pokud se podíváte směrem na sever.

Pláž Pointe d'Esny se nachází se v jihovýchodní části ostrova a patří k jeho nejkrásnějším plážím vůbec. Kilometry dlouhá pláž s bílým pískem se rozkládá podél pobřeží a nabízí okouzlující, tyrkysově modrou lagunu. Podél pláže stojí převážně soukromé a prázdninové domy. Nicméně tu najdete některé skryté průchody, přes které se dostanete k této krásné pláži. Pláž nemá žádný stín a nenabízí ani občerstvení. Průzračná voda v laguně je ideální pro koupání a šnorchlování, a to hlavně pro děti. Během zimních měsíců, od června do srpna, zde využívají ideální povětrnostní podmínky kitesurfaři.

Pláž Gris Gris
Pláž Pointe d'Esny

Místo

Pláž Raimbel 20° 31' 7.914" S, 57° 28' 59.6316" E
Location