Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Podmořská procházka

Ostrov Mauritius a podmořská procházka
Autor: Al@in76

Máte zájem o exotický podvodní svět ostrova Mauritius? Pak se určitě vydejte na Grand Baie a vyzkoušejte si podmořskou procházku Solar Underseawalk! Spolu s týmem několika vyškolených a zkušených potápěčů budete mít možnost poznávat Indický oceán zcela jinak, než bývá obvyklé.

"Vyzbrojeni" ručníkem, plavkami a teplým oblečením pro zpáteční cestu se nejprve přesunete malým motorovým člunem na plošinu Solar Underseawalk, která pluje na hladině Indického oceánu. Jakmile vás na této plošině vřele uvítají, jde se hned na to!

Za pomoci skleněného zvonu, který je neustále plný čerstvého vzduchu, se spolu s jedním průvodcem ponoříte na mořské dno do hloubky asi tří metrů. Jakmile ucítíte pod svýma nohama písčité dno oceánu, můžete se již plně věnovat opravdu oslnivé nádheře podmořského světa.

Tropické ryby a doslova bezpočet korálů naplňují mořské dno laguny, která se nachází v severní části ostrova. Vaše procházka pod vodou bude nafilmována kameramanem, takže později můžete vidět sami sebe pod hladinou oceánu.

Od profesionálního potápěče, který vás bude pod vodou doprovázet na každém kroku, dostanete kousek chleba, abyste měli příležitost krmit korálové rybky, pozorovat je tak zblízka, a třeba se jich i dotýkat.

Solar Seawalk na Grand Baie se provozuje již od roku 1989 a jde o první podmořskou procházku organizovanou na ostrově Mauritius. Po jedenácti letech ustálil nakonec Solar Seawalk svou koncepci a vzniklo tu zařízení skutečně šetrné k životnímu prostředí, tzv. komprese "Solar powered".

Solar Seawalk je jediným subjektem na ostrově, který využívá ekologicky šetrné zařízení a je schopen zásobovat zájemce o podmořské procházky čistým filtrovaným vzduchem.

Tato podmořská prohlídka je vhodná opravdu pro každého, bez ohledu na to, zda jste plavci či neplavci, a to vše již od 7 let věku. Před několika lety se tohoto podniku dokonce zúčastnila i 87 let stará dáma s berlemi.

Mohlo by se stát, že bude Solar Seawalk v důsledku nepředvídaných okolností, jako je například špatné počasí, odvolán. Samozřejmě, že by se pak vaše podmořská procházka stěhovala na jiné odpovídající místo.

Další informace:

Sraz: U stánku Solar Seawalk, u hlavní silnice v Grand Baie (vedle Banana Baru a stanice Caltex).

Časy: 9:00 - 15:00 hodin (pro velké skupiny již od 8:30 hodin). Je dobré dostavit se na místo srazu již 15 minut před začátkem, aby mohla podmořská výprava začít včas. Solar Seawalk si lze objednat na každý den kromě neděle, Vánoc a Nového roku.

Cena: Cca 1400 Rs za osobu. Návštěvníci, kteří se nechtějí procházet pod vodou, mohou zůstat na palubě a jen pozorovat podmořskou procházku. Zaplatí pak jen 300 Rs.

Celý podnik trvá asi 1 hodinu a 30 minut, samotná podmořská procházka trvá asi 25 minut. Pokud se z nějakého důvodu nebudete moci již objednané akce zúčastnit, dá se rezervace pochopitelně i snadno zrušit. Je zapotřebí ale počítat se skutečností, že stornujete-li již objednanou akci v čase kratším, než 48 hodin před naplánovaným začátkem, odečtou vám 30 % ceny.

Ostrov Mauritius a podmořská procházka
Autor: Al@in76

Místo

Grand Baie 20° 0' 36.2556" S, 57° 34' 56.6724" E
Location