Jste zde

Domů » Jižní pobřeží

Zajímavosti na východě

Malý ráj Ile aux Cerfs na ostrově Mauritius
Autor: gf_0815

Ile aux Cerfs

Malý ráj se nachází na ostrově Ile aux Cerfs, kam se pohodlně dostanete motorovým člunem z ostrova Mauritius. Už jen příjezd přes husté mangrovové lesy stojí za návštěvu.

Jakmile se dostanete na ostrov, ocitnete se na krásné pláži. Hned vedle Ile aux Cerfs leží sesterský ostrov Ile de l'Est, na který se dostanete tak, že přeplavete malý kanál. Vzhledem k proudům byste však měli být opatrní. Na Ile aux Cerfs si můžete užívat kilometry dlouhé písečné pláže, vodní sporty nebo si vychutnat místní jídlo v restauraci.

Domaine d'Anse Jonchée

Pro milovníky přírody je Domaine d'Anse Jonchée perfektním výletním cílem. Na ploše o rozloze 1500 hektarů se ocitnete se v pralesní krajině. Nabízí se trekingové túry, méně náročné procházky, ale také vícedenní lovecké výlety a rybářské výlety v oblasti Indického oceánu.

Dokonce i návštěvníci, kteří nic neloví, určitě v lese potkají některého z jávských jelenů, kteří zde žijí. Nádherný výhled nabízí restaurace Panoramour na náhorní plošině, ve které jsou podávány v první řadě pokrmy z vlastní produkce.

Domaine Ylang-Ylang

V Domaine Ylang-Ylang se pěstují voňavé květy ylang-ylang, jak je zřejmé již z názvu. Zde můžete vidět, jak se z květů vyrábějí parfémy.

Water Park Belle-Mare

Vodní park v Belle Mare nabízí zábavu pro celou rodinu. Tobogány, bazény, umělé vlny, jacuzzi a mnoho dalšího sem láká velké i malé návštěvníky. Je to zábava pro všechny věkové kategorie!

Ile aux Aigrettes

Na ostrově Ile aux Aigrettes mohou návštěvníci obdivovat kousek původní mauritijské přírody. Díky namáhavé práci byla vytvořena přírodní rezervace, která vám předvede faunu a flóru, jak vypadala před staletími na tomto ostrově.

Tak zde můžete vidět vzácné orchideje, ebenové stromy, lahvové palmy a mnoho dalších druhů endemických rostlin. Prohlídky jsou vedeny ochránci přírody. Nespornou "hvězdou" ostrova je holub Pink Pigeon, kterému dlouho hrozilo vyhynutí a jehož počet na ostrově znovu vzrostl.

Mahébourg

Mahébourg je moderní a zároveň historické město na jihovýchodě ostrova Mauritius. Kromě novogotického kostela Notre Dame d'Anges stojí určitě za návštěvu také muzeum Musée Naval.

Tady se dozvíte všechno o námořní historii, a uvidíte takové památky jako lodní zvon z lodi Saint Géran, námořní mapy ze 16. století, některé modely lodí, meče, pistole anebo pušky.

Šikmo naproti muzeu stojí barevný hinduistický chrám Maha Kaliammen Kovil. Tady panuje hrozná bohyně Kali, která stoupá svýma nohama vítězně na hrudi mrtvých a jejíž jazyk vyčnívá daleko.

Místo

Notre Dame d'Anges, Mahébourg 20° 24' 42.0264" S, 57° 42' 26.0316" E
Location