Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Zajímavosti na západě

Mauritius s vodopádem Chamarel

Le Pouce a Pieter Both

Výlet na horu Le Pouce je populární pěší trasou nejen mezi místními obyvateli. O víkendech se tak na této nenáročné trase setkává mnoho turistů. Pokud vylezete na 812 metrů vysoký vrchol, budete odměněni překrásným výhledem na hlavní město Port Louis a jeho nejbližší okolí.

Také na vrchol Pieter Both můžete vylézt. Tady už je ale potřeba více zkušeností a také horolezecké vybavení.

Domaine les Pailles

Jen asi 5 km od města Port Louis leží velmi zvláštní rekreační oblast, Domaine les Pailles. Je to muzeum pod širým nebem, kde je návštěvníkům živě přiblížena historie ostrova Mauritius. Celou oblast můžete blíže prozkoumat kočárem taženým koňmi nebo vláčkem.

Hlavní atrakcí parku je starý cukrovar, který ještě dnes demonstruje, jak se z cukrové třtiny vyrábí "bílé zlato". V lihovaru pak uvidíte, jak se ze zbývající melasy vyrábí rum. V kasinu, které se nachází ve vznešené koloniální budově, se určitě srdce rozbuší každému gamblerovi.

Nenechte si ujít ani návštěvu jedné z gurmánských restaurací. Ať už to bude kreolská, indická nebo čínská kuchyně, všude na vás čekají kulinářské speciality.

Vila Eureka

Ve vile Eureka se návštěvníci mohou ponořit do mauritijské historie. Elegantní vila v koloniálním stylu stojí před strmě se tyčící horou Ory. Byla postavena v roce 1830 britskými osadníky, její koloniální zařízení doplňují lustry, těžký dřevěný nábytek, staré hudební nástroje a námořní mapy, které dávají tušit, jaký byl život bílých majitelů plantáží v 19. století.

Casela Nature & Leisure Park

Ptačí park Casela Bird Park se rozkládá na ploše přibližně 20 hektarů a je rájem pro milovníky přírody. Park je proslulý především díky exemplářům vzácného holuba Pink Pidgeona, který byl dlouho ohrožen vyhynutím. Ale park je také domovem pro asi 120 dalších druhů ptáků.

Také zde najdete obory s tygry, opicemi a dalšími zvířaty. Neměli byste si nechat ujít ani návštěvu malé řeky a potoka, které tečou dolů z hor. Mnoho návštěvníků se v těchto vodních proudech s radostí v horkých dnech osvěžuje. Přes park se také můžete vydat na čtyřkolce.

Chamarel

Oblast Chamarel navštěvuje mnoho lidí díky jeho fascinující hře barev země. Když poprvé vstoupíte do této krajiny, uvidíte nejdříve vodopád Cascade Chamarel, který padá do hloubky přes 127 metrů.

V parku můžete obdivovat nádherné barvy země, na kopci ukazuje mírně zvlněná zem různé odstíny červené, okrové, hnědé přes žlutou a oranžovou až po purpurovou a modrou. Tento jev závisí na světelných podmínkách, při slunečním záření je možné pozorovat to nejlépe. Dokonce i některé obří želvy našly v parku svůj domov.

Le Morne Brabant

Morne Brabant je jedním z nejvýraznějších vrcholků na ostrově Mauritius a je svědkem smutného příběhu z dob otroctví. Uprchlí otroci se ukryli na hoře před svými majiteli. Když poté v roce 1835 nahoru vylezlo několik policistů, aby ohlásili konec otroctví, vyděšení ženy a muži se vrhli z hory a přišli tak o život.

Dnes se nahoru dostanete jen s úředním povolením a s horolezeckou výbavou. Nabízí dechberoucí panorama, například na známou pláž Le Morne.

Místo

Casela Nature & Leisure Park 20° 18' 30.3048" S, 57° 25' 25.3596" E
Location