Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Zajímavosti ve vnitrozemí, 1. část

Mauritijské město Curepipe

Curepipe

Curepipe je s přibližně 80 tisíci obyvateli 4. největší město na ostrově Mauritius. Nachází se uprostřed ostrova na náhorní plošině. Toto město bylo kdysi obýváno převážně Angličany, protože je zde mírnější klima než na pobřeží. Dny bez mrholení jsou tu vzácné a tak by vám deštník neměl chybět při jakékoliv procházce.

V Curepipe můžete také obdivovat některé krásné koloniální vily, a to zejména v okolí ulice Sir John Pope Hennessy Street. Také budova radnice se čtyřmi rohovými věžemi a velkým venkovním schodištěm stojí za vaši návštěvu.

V parku naproti stojí bronzový památník, který připomíná dva románové protagonisty, Paula a Virginii, nejslavnější zamilovaný pár na ostrově. V kasínu Casion de Maurice neustále panuje ruch, dovnitř neustále hráče lákají automaty, ruleta a jednorucí bandité.

Na velkém trhu se vám otevře barevný obrázek: Ovoce a zelenina se kupí na vratkých hromadách a prodejci soupeří o pozornost zákazníků.

Dalším oblíbeným výletním cílem je botanická zahrada, která se samozřejmě nedá srovnávat s tou známější Pamplemousses, ale i tak stojí alespoň za malou procházku.

Nejznámější místní atrakcí je kráter Trou aux Cerfs, který má 200 metrů v průměru a je impozantním svědectvím o vulkanické minulosti ostrova Mauritius. Z okraje kráteru budete mít za dobrého počasí nádherný výhled na mauritijské hory.

Floreal

Jen několik minut od Curepipe se nachází jeho předměstí Floreal. Tady návštěvníky láká textilní muzeum, ve kterém můžete obdivovat drahé látky stejně jako velké nákupní centrum. Mnoho butiků, outlet a duty free obchody nenechají srdce žádného nákupního nadšence v klidu.

Národní park Black River Gorges

Přírodní rezervace Black River Gorges je s rozlohou 6574 ha největší chráněnou krajinnou oblastí na ostrově, pokrývá přibližně 3,5% země. Nabízí asi 50 km turistických stezek, které vedou přes džunglovitou krajinu s vodopády a řekami.

Cesty sahají od jednoduchých procházek až po náročné treky s výškovým rozdílem až 400 metrů. Ty vedou mimo jiné k malebnému vodopádu Alexandra Fall. S trochou štěstí můžete při cestě potkat některé opice nebo endemické ptáky.

Dobrodruzi určitě nejvíce přitahuje nejvyšší hora ostrova Mauritius, Piton de la Petite Riviére Noire. Výstup na ní trvá asi 1-2 hodiny, přitom měří jen 828 metrů. Black River Gorges National Park je zážitkem pro všechny milovníky přírody!

Místo

Kráter Trou aux Cerfs, Curepipe 20° 19' 5.034" S, 57° 30' 42.7968" E
Location