Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Zajímavosti ve vnitrozemí, 2. část

Bois Chéri

Uprostřed svěže zelených čajových plantáží stojí čajová továrna a muzeum Bois Chéri, kde se vyrábí přibližně 75% mauricijských čajů. Ráno můžete sledovat čajové sběrače na polích při jejich práci a při prohlídce továrny vám bude vysvětlen proces výroby.

V malém muzeu je vystaveno vše, co se týká historie pěstování a výroby čaje na ostrově Mauritius, jako například starý parní stroj. Kromě toho můžete navštívit skleníky, ve kterých se pěstuje vanilka a červeně kvetoucí anturie. Samozřejmě, že je návštěva zakončena šálkem čerstvě připraveného čaje.

Během okružní prohlídky vám zaměstnanec vysvětlí srozumitelným a zajímavým způsobem zdlouhavý proces výroby a zpracování čaje. Pro návštěvníky je zcela jistě zajímavé zjištění, že je povoleno fotografování a filmování. Otevírací doba je od pondělí do soboty, od 9:00 do 15:30 hodin.

Jako součást prohlídkové trasy vám čajová továrna nabídne návštěvu koloniálního domu Le Saint Aubin uprostřed tropické zahrady v Riviere des Anguilles, jehož krásné prostředí si můžete vychutnat při výborném kreolském obědě.

Le Val Nature Park

Národní park Le Val Nature Park je výletním místem, které je stejně oblíbené jak u turistů tak i u místních obyvatel. Mnoho mauricijských rodin zde tráví své víkendy, kdy odpočívají u potoků a vodopádů, a baví se při vyjížďce na šlapadlech po jezeře.

Mnoho atrakcí sem přitahuje zejména ty menší návštěvníky. V nabídce jsou projížďky na ponících, malá vláčková dráha, obří želvy, jeleni, ovce anebo barevní ptáci.

Grand Bassin

Jezero Grand Bassin je centrem hinduistické víry na ostrově Mauritius. Kolem jezera se nacházejí chrámová zařízení s mnoha sochami bohů a obětními svatyněmi. Chcete-li všechny navštívit, musíte si naplánovat dostatek času.

Podle legendy vzniklo jezero během návštěvy velkého boha Šivy a jeho choti Párvatí. Ti si udělali při své plavbě lodí po celém světě zastávku také na Mauritiu. Šiva přitom nesl na své hlavě svatou řeku Gangu, aby chránil Zemi před povodněmi.

Přistání na ostrově Mauritius byl trochu drsné a Šiva tak vylil trochu vody z Gangy do kráteru. Tak vzniklo dnešní jezero Grand Bassin a voda v jezeře má pro hinduisty léčivou sílu. Zejména o víkendech a svátcích se sem nahrnou, aby oslavili svou víru.

Mauricijské jezero Grand Bassin
Geografie: 

Místo

Grand Bassin, Mauritius 20° 25' 3.8388" S, 57° 29' 38.5764" E
Location