Jste zde

Domů » Západní pobřeží

Flic en Flac

Mauritius s pláží u letoviska Flic en Flac
Autor: reibai

Přímořské městečko Flic en Flac se nachází v západní části ostrova Mauritius, v okrese Rivière Noire, a nabízí několik nejluxusnějších hotelů. Bývalá rybářská vesnice jižně od města Port Louis je jednou z turisticky rozvinutých ostrovních oblastí, která dosud neztratila své kouzlo. Její 8 km dlouhá veřejná pláž s bílým pískem je jednou z nejdelších a nejhezčích na celém ostrově, a je přímo ideální pro šnorchlování a potápění.

Laguna je chráněná okolními korálovými útesy, pláž nabízí úžasný výhled na Indický oceán a poloostrov Le Morne Brabant v jihozápadní části ostrova Mauritius. Další pláž Tamarin Beach se nachází jen pár kilometrů daleko.

Místní obyvatelé často, a to zejména o víkendech a během školních prázdnin, vyhledávají místní pláž a pořádají pikniky ve stínu stromů. Často tady vzniká doslova malé stanové městečko, kde tráví své víkendy celé rodiny. Někteří tak pobývají na pláži i několik dní.

Jídlo a pití

Přímo u pobřežní silnice stojí několik restaurací různých cenových skupin, kde dostanete vše, po čem váš žaludek zatouží. Můžete si objednat pokrmy reprezentující kuchyni kreolskou, indickou, čínskou i italskou. Italská kuchyně je snad nejlepší v podniku Chez Pépé. Tato malá restaurace je vždy plně obsazena, protože v ní mají opravdu znamenité a velmi chutné jídlo. Další nepopiratelnou výhodou této restaurace je i velká ochota personálu. Otevírací doba je obvykle 11:30 - 15:30 hodin a 18:00 - 22:00 hodin.

Cappuccino, lahodnou zmrzlinu a dorty najdete na jídelním lístku v podniku Chez Michou. Tahle roztomilá kavárna se nachází u pobřežní silnice v malém nákupním centru. Během horkého dne na pláži se sem rozhodně vyplatí zajít. V době 7:30 - 11:00 hodin si tady můžete třeba i dát dobrou snídani. Kavárna má jinak otevřeno od úterý do čtvrtka od 8:00 do 23:00 hodin, v pátek a v sobotu do 24:00 hodin a v neděli od 8:00 do 18:00 hodin. Zavřeno mají v pondělí.

Ubytování

Pokud byste se chtěli v Flic en Flac ubytovat, nabízí se nám tu mnoho apartmánových domů, které bývají skvěle zařízené a mají krásné okolí. Pokud máte rádi luxus, najdete to pravé ubytování v jižněji položeném místě Wolmar. Flic en Flac a Wolmar jsou již dnes navzájem propojené, takže se jen stěží dá ještě hovořit o dvou různých městech. Ve Wolmaru postavili několik luxusních hotelů, které slibují vskutku vynikající ubytování o naší dovolené.

Nakupování a banky

V městečku se hned u hlavní silnice nachází supermarket SPAR. Otevřeno má od pondělí do soboty od 8:00 do 20:00 hodin, v neděli a o svátcích pak od 8:00 do 13:00 hodin.

Pokud se vydáte po hlavní silnici směrem k okraji města, přijdete k ostré zatáčce vpravo, kde stojí budova banky MCB. Zde si můžete vyměnit jak eura, tak i rupie. Normální otevírací doba je od pondělí do čtvrtka od 9:00 do 15:15 hodin a v pátek od 9:00 do 17:00 hodin. Peníze tady mění od pondělí do čtvrtka od 9:00 do 16:00 hodin a v pátek od 9:00 do 17:00 hodin. V sobotu pak od 9:00 do 16:00 hodin.

Turistické informace

Pokud pojedete po silnici, spatříte na levé straně, těsně za SPAREM, Steakhouse a vedle schody, které nás zavedou až do turistického informačního centra. Zde se dozvíte vše potřebné ohledně kurzů potápění, o výletech po ostrově, atd..

Mauritius a západ slunce u letoviska Flic en Flac
Autor: Sakura

Místo

Flic en Flac 20° 16' 31.8432" S, 57° 22' 12.2484" E
Location