Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Golf, 1 .část

Ile aux Cerfs u ostrova Mauritius
Autor: Adamina

Dá se říci, že ostrov Mauritius se od roku 2000 vyvinul ve vynikající místo pro golfovou turistiku.

Roku 2006 byl dokonce tento malý ostrov v Indickém oceánu zvolen za nejlepší golfovou destinaci.

Spolu s oblastí cestovního ruchu a s vývozem cukrové třtiny se stal právě golf jedním z nejlepších zdrojů příjmů pro obyvatele ostrova.

Zatím zde vzniklo 14 golfových hřišť, z toho devět 18-jamkových a pět 9-jamkových. Většina z nich je umístěna u velkých hotelů, což znamená, že zde většinou ubytovaní hosté mohou hrát zdarma. I ostatní hosté jsou ale vítáni, i když to již musejí zaplatit.

Na tak malý ostrov je to až překvapivě velká nabídka golfových hřišť. Ale tři bezpochyby nejznámější a nejlepší golfová hřiště jsou Ile aux Cerfs, a samozřejmě Anahita Golf Course a Tamarina, všechna s osmnácti jamkami.

Ile aux Cerfs

Zcela unikátní je golfové hřiště na malém ostrůvku Ile aux Cerfs, asi 1 km před východním pobřeží ostrova Mauritius. Bylo navržené Bernhardem Langerem, a je doslova malým rájem.

Hřiště Ile aux Cerfs Golf Club se vyznačuje dech beroucí polohou s výhledem ze všech jamek na modré laguny, bílé pláže a palmy. Je zde 9 jezírek, velké písečné duny, a jednotlivé jamky se nalézají v blízkosti mořských zálivů.

Design hřiště je velmi speciální, stejně jako pojmenování všech jamek. Například jamka č. 7 má název "Mangrove", protože se nachází uprostřed mangrovového lesa.

I když, technicky vzato, není tohle hřiště součástí ostrova Mauritius, je to nejdelší hřiště v zemi a je tu dokonce zřízena i vlastní golfová akademie - David Leadbetter Golf Academy.

Ile Aux Cerfs je vzdálen jen asi 10 minut jízdy motorovým člunem od pobřeží Trou d'Eau Douce, tyto čluny sem vyplouvají přibližně každých dvacet minut.

Tamarin Bay

V případě areálu hotelu Tamarina Golf Estate se jedná o 6886 metrů dlouhé mistrovské hřiště v krásném prostředí mezi horami a plážemi v zátoce Tamarin Bay.

Můžete si zde vychutnat úchvatný výhled na přilehlé vrcholky a přitom nebudete daleko od nejdelší písečné pláže na západě ostrova Mauritius.

Terén je lehce zvlněný a je opatřen různými vodními překážkami. Zvláštním rysem tohoto hřiště je, že pro každou jamku je 5 různých odpališť. I když je hřiště velmi rozlehlé, je dobře značené. Pro všechny účastníky jsou tu připraveny golfové vozíky vybavené navigačním systémem.

Hřiště se rozprostírá na ploše 43 hektarů v členité krajině, která byla v minulosti využívána k lovu jelenů. Areál vytvořil architekt Rodney Wright, a je zde zcela bezkonkurenčních 72 jamek.

Tamarin Bay má nejnižší průměrný úhrn ročních srážek na ostrově, což znamená, že se tady dá golf hrát prakticky každý den.

Constance Belle Mare Plage

"The Legend" je jedním z 18-ti jamkových golfových hřišť v Constance Belle Mare Plage. Rozkládá se na 140 hektarech ve formě přírodního parku a je doplněno celou řadou vodních překážek.

Během golfu si můžete užívat výhledy do krásného okolí Belle Mare, stejně jako atraktivní design golfového hřiště, které je jedinečné mnoha stromy a rostlinami. Bylo navržené jihoafrickým šampionem Hughem Baiocchem.

Náš tip: Mít u sebe rezervní míčky pro jamku 17, protože tady může míček snadno skončit ve vodě.

Místo

Ile aux Cerfs Golf Club 20° 16' 13.0584" S, 57° 48' 7.1784" E
Location