Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Mauritius a sporty, 2. část

Mauritius - šnorchlující kajakáři
Autor: whl.travel

Pro lov ryb, např. tuňáka pruhovaného, se využívá i lehčích rybářských prutů. Minimální doba pronájmu bývá stanovena na 1/2 dne.
6 hodin vám ale úplně postačí a na člun se pohodlně vejdou tři rybáři. Nejlepší rybolov bývá v Le Morne (na jihozápadě ostrova), v Trou aux Biches (na severu) a v Trou d´Eau Douce (na východě).

Jogging

Na ostrově Mauritius je jogging poněkud omezen. Důvodem je, že na tamních silnicích bývá dost silný provoz a místní poměry nejsou příliš bezpečné pro běžce. Jestliže se již rozhodnete pro běh přímo po silnici, určitě se vyplatí pečlivě zvážit, kde tak učiníte a vždycky je lepší zvolit si nějakou polní cestu.

Samotné pláže nejsou pro běh moc vhodné, poněvadž převážná většina z nich je příliš krátká. Jenom v opravdu vzácných případech tu narazíte na pláž s délkou 1 - 2 kilometry.

Kajak

Ve většině hotelových zařízení je umožněno hotelovým hostům pronajmout si kajak (poplatek bývá většinou již zahrnut v ceně ubytování). Přitom je rozumné vzít si na sebe nějaké to tričko, protože i na moři svítí slunce mimořádně silně.

Šnorchlování

Celý ostrov Mauritius je obklopen uzavřeným korálovým útesem a v každé tamější laguně tak lze perfektně šnorchlovat. Nabízí se vám ovšem i opravdu lákavá šance nejprve se projet na kajaku nebo na šlapadlech a pak se vrhnout pod mořskou hladinu na šnorchlování.

Kdo ještě nemá s pobytem pod mořskou hladinou žádné zkušenosti, ten by měl být obzvláště obezřetný. Pro všechny platí samozřejmě varování - ničeho se pod vodou nedotýkat! Kromě pestrých a velmi krásných ryb a korálů totiž žijí ve vodách kolem Mauritia i murény, ostnatci barakudy, jedovaté kamenné ryby, perutýni a mořští ježci, s nimiž není bezprostřední setkání žádnou radostí.

Nebezpečí by vám ovšem v zásadě hrozilo pouze tehdy, když se jich dotknete nebo je zaženete do nesnází a tito živočichové na vás poté mohou s velkou pravděpodobností zaútočit. Vždy je tedy naprosto nutné udržovat si od obyvatel mořských vod náležitý a bezpečný odstup. Ti, kdo se budou držet těchto pravidel, budou v naprostém bezpečí a mohou plně vychutnávat nádheru tamějšího podmořského světa.

Potápění

Mauritius je také rájem pro potápěče. Kromě útesových žraloků, barakud a rejnoků se zde nachází ve svém přirozeném životním prostředí na 1000 druhů ryb. Potápěčská škola Emperator Diving Centre nabízí zájemcům opravdovou atrakci, potápění za žraloky, samozřejmě s maximální možnou mírou bezpečnosti.

Mauritius - potápěči
Autor: whl.travel

Místo

Přístav Trou d´Eau Douce, Mauritius 20° 14' 37.536" S, 57° 47' 16.4724" E
Location