Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Pláže na severu ostrova, 2. část

Cap Malheureux

Pláž u mysu Malheureux se nachází na severním cípu ostrova Mauritius a je odtud přímo fantastický výhled na malé příbřežní sopečné ostrovy Ile Plate, Ile Ronde a Coin de Mire. Je to oáza klidu, daleko od moderního světa, s opravdu harmonickou atmosférou, ideální pro lidi, kteří vysloveně hledají klid.

Zajímavá kaple na pláži je oblíbeným objektem pro fotografy. Název Cap Malheureux (Mys neštěstí) vznikl poté, co zde 2. září 1810 přistáli Angličané a vypudili z ostrova Mauritius Francouze.

Pláž není až zase tak moc známá, jsou tu většinou velké černé lávové skály, ovšem podél pobřeží lze nalézt několik malých zátok, kde si pak můžete vychutnat čistou vodu místní laguny. V každém případě byste ale měli používat do vody nějakou ochrannou obuv.

Na veřejné pláži najdete i sociální zařízení a pár malých stánků s občerstvením, kde budete mít opravdu skvělou příležitost po celý den ochutnávat typická mauricijská jídla.

Grand Baie

Grand Baie je velký záliv s tyrkysově zabarvenou vodou, a je to skutečná "pastva pro oči". Kolem zálivu stojí vesnice Grand Baie, která je po celém ostrově Mauritius právem považována za vyhlášené turistické centrum. Najdete tady doopravdy vše, co potřebujete pro svoji dovolenou.

Veřejná pláž ale není zas až tak vhodná ke koupání, protože v bezprostřední blízkosti této zátoky po celý den kotví doslova flotila lodí. Nicméně pohled na tu bezpochyby nejkrásnější zátoku ostrova byste si v žádném případě neměli nechat ujít.

Nechte se okouzlit nejkrásnějšími barvami světel, od světle tyrkysově modré, až po tmavě námořnickou, které se oslnivě třpytí na slunci. Stánky s občerstvením s místním jídlem se nacházejí podél celé rušné plážové promenády, která večer září světly restaurací i pouličních lamp.

Péreybére

Jen pár minut od Grand Baie se nachází v centru Péreybére veřejná pláž, oblíbená jak místními obyvateli, tak i turisty. Hlavně o víkendech, svátcích a během školních prázdnin se zde setkávají typické místní rodiny.

Když už se budete slunit v nádherné zátoce s bílým pískem, můžete se dívat na nádherně tyrkysovou vodu. Otevírají se vám tady také široké možnosti projet se tu kolem na katamaránu.

Místo

Cap Malheureux 19° 59' 10.41" S, 57° 37' 21.9072" E
Location