Jste zde

Domů » Severní pobřeží

Pláže na severu ostrova, 3. část

Mělké moře je vhodné zejména pro malé děti, které tak mohou kolem volně a bezpečně pobíhat a stavět si na této krásné písčité pláži třeba dětské hrady. Pro vaše pohodlí a zábavu perfektně poslouží okolní restaurace a bary.

Za ochutnání rozhodně stojí místní kebab, který si můžete dopřát u stánku s občerstvením. K dispozici je zde pro návštěvníky také sociální zařízení a večer je pláž osvětlená.

Pointe aux Canonniers

Pláže u místa Pointe aux Canonniers mají dohromady délku skoro 6 km a objevíte je na poloostrově s jemným pískem, na některých místech přerušeným lávovými kameny.

Je tu mnoho malých a skrytých zátok, které dozajista ocení především ti návštěvníci, kteří vyhledávají klid. Okolní moře je ideální pro koupání a šnorchlování.

Na pobřeží je i pár hotelů, prázdninových vilek i soukromých domů, takže by opravdu nemělo být vůbec žádným problémem sehnat si tady pohodlné a příjemné ubytování na dohled od pláže. Malá pláž u Pointe aux Canonniers se nachází severně od Mont Choisy, asi 4 km od Grand Bay.

Pointe aux Piments

Pláž Pointe aux Piments je dlouhá a vede od Baie aux Tortues až do Trou aux Biches. Dlouhá písečná pláž je na některých místech přerušena skalnatými ostrůvky či izolovanými romantickými zátoky. Pláž má značnou délku, ale v některých místech je velmi úzká.

Zajímavostí Pointe aux Piments je určitě korálový útes v těsné blízkosti pobřeží ostrova Mauritius, ideální místo pro šnorchlování a potápění. Baie aux Tortues a přilehlé pobřežní oblasti byly prohlášeny, vzhledem k tamní rozmanitosti druhů živočichů, za první mořský národní park na ostrově Mauritius.

U pláže v Pointe aux Piments se nachází několik luxusních hotelů, apartmánů a rekreačních vil. Veřejná pláž je proto spíše menší a nachází se přímo v městečku.

Máte tady opět skvělé příležitosti ochutnat místní kulinářské speciality a dostat se do přátelských kontaktů s místními obyvateli. Pro plavání a šnorchlování se vyplatí zajít si trochu dál, až k hotelům.

Místo

Pointe aux Canonniers 20° 0' 2.0124" S, 57° 33' 11.808" E
Location