Jste zde

Domů » Pláže

Pláže na západě

Pláž Flic en Flac
Autor: fgr77

Veřejná pláž Flic en Flac na západě ostrova Mauritius je dlouhá několik kilometrů, lemovaná stromy přesličníků a je hlavní pláží na západním pobřeží. Pravidelně je navštěvována místními obyvateli a je velmi snadno dostupná autobusem ze všech směrů. K dispozici je parkoviště a další základní zařízení, stejně jako hlídka pobřežní policie. Nabízí příjemné koupání, ale kvůli velkým mořským proudům je to možné jen s nejvyšší opatrností. Hlavní atrakcí na pláži jsou četné restaurace, které jsou umístěny na pobřeží a nabízí výběr z mnoha místních jídel.

Jedním z nejoblíbenějších míst pro surfaře z celého světa na ostrově Mauritius je zátoka Tamarin, hojně také navštěvovaná obyvateli regionu Tamarin a Black River. Leží v blízkosti mořského zálivu, po kterém se dá při odlivu přejít k další pláži se soukromými bungalovy. Zátoka je také známá pro výlety lodí, které se odsud pořádají, na kterých se můžete setkat s delfíny a pozorovat je při plavání v moři.

Pláž je vybavená toaletou, velkým stánkem s občerstvením, lavičkami a parkovištěm. Bezpečnost zajišťují pravidelné hlídky, pláž není v noci osvětlená. Plavání je zde příjemné, dno moře tvoří písek a nějaké ty kameny. Moře je proměnlivé, při silném větru se tvoří větší vlny, které dopadají až na pláž. Hotel Tamarin v přední části pláže nabízí nejen ubytování, ale i celou řadu jídel a nápojů ve své restauraci.

Malá pláž La Preneuse na okraji oblasti Black River se táhne podél úpatí velmi starých ruin vápenky. Na pláži je jemný a bílý písek, koupání je zde příjemné pro malé i velké návštěvníky. V blízkosti pláže stojí věž Martello. Její stavba se datuje do koloniálních dob a v poslední době byla celá zrenovována. Prohlídky jsou možné pro celou veřejnost.

Zátoka Tamarin
Autor: duncan

Místo

Pláž Flic en Flac 20° 16' 43.9824" S, 57° 22' 2.3304" E
Location