Jste zde

Domů » Vnitrozemí

Curepipe, 2. část

Mauritijské město Curepipe

Na protější straně ulice se určitě nedá přehlédnout skutečně nádherný kostel Ste. Thérès d'Avila. Za vidění rozhodně stojí i katolická bazilika Ste. Hélène na severním okraji města, kde se snoubí keltské, římské a orientální prvky.

Kolem ulice Royal Road (Královská cesta) je všude plno malých obchůdků, a je to tak ideální místo pro procházky. Plyšového ptáka Doda či jiné klasické mauricijské suvenýry tady ale budete hledat úplně marně, protože zdejší nabídka není vůbec určena pro turisty. Mnoho lidí sem naopak lákají indické tkaniny s flitry.

K návštěvě se také doporučují arkády Curimjee na rohu ulic Sir Winston Churchill Street a Royal Road. Dají se tu najít četné obchody prodávající dekorativní předměty i opravdu neobvyklé čínské suvenýry zvláštního druhu. V prvním patře se můžete občerstvit ve velmi příjemné kavárně.

Máme také jeden malý tip pro milovníky výprodejů: V přízemí obchodu Elysee je jeden poměrně skrytý obchod, kam se vozí věci přímo z oděvních továren, a nabízejí vysoce kvalitní značkové výrobky za velmi nízké ceny.

Asi 5 minut jízdy od centra města najdete místní botanickou zahradu. Ve srovnání s botanickou zahradou v Pamplemousses je tahle rozhodně menší a podobá se spíše městskému parku. Za deštivých dnů se sem dá dokonce i vjíždět autem. Kdo se ale odhodlá alespoň do ní nahlédnout, spatří zvláštnosti oné botanické zahrady. Rostou tam celé trsy banánů a kolem malých rybníčků rostou "papírové" stromy.

A jak se do města uprostřed ostrova Mauritius dostanete? Jak autem, tak i autobusem sem dojedete poměrně snadno. V centru města se totiž nacházejí dvě autobusová nádraží - Sever a Jih. Odtud se dá jezdit dále ve dvou směrech, jak je patrné z jejich názvů.

Z hlavního města Port Louis je cesta do Curepipe dobře značena. Pojedete po silnici M1 směrem na letiště, přijedete kolem míst Rose Hill, Quatre Bornes a Phoenix, a pak vás čeká kruhový objezd, za nímž je značka ukazující směr vpravo, do Curepipe. Pak pojedete po silnici kolem "Památníku tisíciletí" a na další křižovatce tvaru T pak odbočíte vlevo. Pojedete pořád dál rovně, dokud nevjedete na ulici Royal Road, na hlavní silnici města Curepipe.

Curepipe s kostelem Ste. Thérès d'Avila
Geografie: 

Místo

Botanická zahrada Curepipe 20° 19' 28.596" S, 57° 30' 52.3764" E
Location