Jste zde

Domů » Pláže

Pláže na východě

Pláž Belle Mare

Malá obec Trou d'Eau Douce na východním pobřeží ostrova Mauritius nabízí především lodní výlety na okolní ostrovy, včetně známého Ile aux Cherfes. Výletníci se scházejí u hlavního mola, v blízkosti ruin staré vápenky, které se nacházejí v centru obce. Alternativu ke koupání v moři nabízejí některé sousední pláže s panoramatickým výhledem přes hlavní hotely v tomto regionu.

Belle Mare, jedna z nejširších pláží na ostrově, bývá většinou vystavená větru, který je ale v horkém létě velmi příjemný. Místní úřady zde nechaly vybudovat základní infrastrukturu pro návštěvníky. Bezpečnost je zajištěna prostřednictvím pravidelných patrol. Koupání a plavání je možné podél celé pláže, kde se nacházejí malé a ne moc hluboké zátoky. Pláž je také ideálním místem pro milovníky joggingu, kteří hledají prostor a čerstvý mořský vzduch. Veřejná pláž leží nedaleko od hezkého vodního zábavního parku.

Veřejná pláž Noir Roches je oblíbená hlavně pro svou úžasnou kulisou z černých lávových kamenů a temného, poněkud kouřového moře, jehož malé vlny se rozbíjejí o nedaleké korálové útesy. Celý rok je zde větrno, ale ve velmi horkých letních měsících je to příjemné osvěžení. Při bližším pohledu zde najdete také zajímavé a přitom hezké mušle. Přímo na pláži se nacházejí možnosti k prázdninovému ubytování. Nádherné bílé písečné pláže s tyrkysově modrou lagunou jsou chráněné korálovým útesem.

Poste Lafayette je oblíbené přímořské letovisko ostrova Mauritius, a to obzvláště v teplejších měsících díky čerstvým větrům od moře, které zde vanou téměř po celý rok. Břeh Lafayette je lemovaný stromy přesličníků ohýbanými silný větrem, které tak představují opravdu jedinečný a zajímavý pohled. Veřejná pláž Poste La Fayette je s přilehlou lagunou také ideální pro koupání dětí a neplavců.

Pláž Poste Lafayette
Autor: Isla-Mauricia

Místo

Pláž Belle Mare 20° 11' 17.2032" S, 57° 46' 27.9012" E
Location