Jste zde

Domů » Turistické zajímavosti

Zajímavosti na severu, 1. část

Mauricijský mys Cap Malheureux s kostelem Notre-Dame

Cap Malheureux
Nejsevernější bodem ostrova Mauritius je mys Cap Malheureux. Tento v překladu "Nešťastný mys" vděčí za svůj název historické události z roku 1810. 2. prosince zde přistáli Angličané, aby zde bojovali s Francouzi o nadvládu nad tímto ostrovem. Jen o několik dní později museli Francouzi podepsat kapitulaci.

Dnes je Cap Malheureux oblíbeným výletním cílem, protože je z něj nádherný výhled na nedaleký ostrov Coin de Mire. Tento ostrov se nachází asi 4 km od pobřeží a tvarem se podobá tuleňovi, který svůj nos vystrkuje z vody. Také malý, červenými šindeli pokrytý kostel Notre-Dame Auxilatrice je populárním objektem všech fotografů. Uvnitř kostela se nacházejí obdivuhodné práce ze dřeva a nádoba na svěcenou vodu, která je vyrobena z obří škeble.

Triolet
Na konci Trioletu, v blízkosti Trou aux Biches, se nachází největší hinduistický chrámový komplex na ostrově Mauritius, Maheswarnath Shiv Mandir. Chrám byl postaven v roce 1891 na počest bohů Šiva, Krišna, Višna a Muruga, Brahma a Ganesha. Chrámový služebník vám za malý dárek s radostí vysvětlí význam různých božstev uvnitř chrámu.

Pointe aux Pimentes
V mauricijském místě Pointe aux Piments se nachází jedinečné akvárium na ostrově. Návštěvníci, kteří se na ostrově během své dovolené nechtějí potápět nebo šnorchlovat, mají možnost zblízka poznat barevný podmořský svět v Indickém oceánu, aniž by se smočili ve vodě.

Grand Bay
Grand Bay je turistickým centrem ostrova Mauritius. Tady najdete nesčetné možnosti k nákupům a zábavě. Turisté se mohou projít po ulici Sunset Boulevard a nakoupit tu nějaké pěkné suvenýry. Pak se můžete najíst v jedné z mnoha restaurací, které nabízejí vše, po čem vaše srdce touží. Od čínské kuchyně, přes pizzu, až po kreolské, indické nebo francouzské pokrmy. Večer pak můžete poznat mauricijský noční život, ať už v jednom z koktejlových barů, jako je Banana Club nebo v jedné z mnoha diskoték.

Goodlands
Městečko Goodlands ve vnitrozemí ostrova je navštěvované turisty hlavně díky široko daleko největší továrně na modely lodí, Historic Marine. Ostrov je totiž známý pro své umělecky zhotovované lodní modely, které jsou exportovány do celého světa. V této továrně tak můžete obdivovat skutečně mistrovská díla a v dílně zase můžete koukat umělcům přes rameno na jejich práci.

Triolet - chrám Maheswarnath Shiv Mandir

Místo

Cap Malheureux 19° 59' 11.8176" S, 57° 37' 21.81" E
Location